Skip to main content

Waarom Yoga?

Als je regelmatig yoga beoefent, maak je geleidelijk vorderingen op het gebied van ontspanning, soepelheid, kracht en evenwicht. Je leert je eigen mogelijkheden kennen, en ook de grenzen die het lichaam van moment tot moment aangeeft. Yoga is een methode die, bij regelmatige beoefening, de geest tot rust brengt, het lichaam gezonder maakt en je, uiteindelijk,in harmonie met jezelf en de wereld laat leven.

Door yoga kan het zijn dat het lichaam gaat reageren. Doordat er weer energie gaat stromen kunnen gevoelens en ook emoties naar de oppervlakte komen. Daardoor krijgen ze de kans om op te lossen. Door dat te laten gebeuren en je er bewust van te zijn, geef je de mogelijkheid daartoe.

Als je last hebt van lichamelijke klachten, al dan niet veroorzaakt door spanning of stress, is yoga een goede manier om hier wat aan te doen. Yoga kan helpen tegen onder andere spanningshoofdpijn, hyperventilatie, vermoeidheid, rugklachten en slapeloosheid. Vaak hoor ik dat mensen heerlijk slapen na de yogales.


 © 2023 Annemarie Wagemakers | Webdesign Buro Blûn