Skip to main content

Andere Yoga

Binnen de yoga zijn vele stromingen ontstaan.

De klassieke yoga houdingen zijn de oorspronkelijke houdingen, die wat langer worden aangehouden, waardoor de houdingen technisch gezien precies worden aangenomen en de werking ervan dieper is. Er wordt aandacht gegeven aan de adem in de houding, fysieke details en de fysieke uitvoering. Er wordt individueel gecorrigeerd.

Poweryoga of asthanga yoga is de meest dynamische vorm van yoga. Het is een sterk fysieke vorm waarbij de oefeningen in series vloeiend achter elkaar uitgevoerd worden gecombineerd met een actieve ademhaling. De bekendste serie bewegingen is de zonnegroet.

Pilates yoga is een specifiek gerichte training voor spieren, adem en concentratie. De oefeningen bij Pilates zijn intensief, zonder dat je de spieren overbelast. Vooral de dieper gelegen spiergroepen worden met pilates getraind.

Dru Yoga is een oude vorm van yoga die naar het westen is gebracht door Mansukh Patel. Kenmerkend voor dru yoga zijn de vloeiende en zachte bewegingen, die voor iedereen makkelijk zijn te leren.


 © 2023 Annemarie Wagemakers | Webdesign Buro Blûn