Skip to main content

Yoga

Yoga omvat lichamelijke oefeningen, houdingen en ademhaling. In de lessen leer je de yoga houdingen in technisch opzicht goed uitvoeren zodat de uitwerking optimaal is. We streven naar een prettig en evenwichtig gevoel in de houdingen. Yoga maakt je bewust van je lichaam. In yoga leer je alert te zijn op je grenzen. Daardoor ga je grenzen eerder herkennen. Je gaat daardoor voelen waar spanningen in het lichaam zitten. Deze spanningen leer je door middel van ontspanningsoefeningen los te laten.

Yoga is er op gericht je te leren met de stroom van het leven mee te gaan. Mee gaan met de stroom levert je energie op. Ook voor mensen die een beperking hebben is yoga beoefenen goed mogelijk. Vrijwel alle oefeningen zijn aan te passen aan de mogelijkheden die je wel hebt. In de lessen houd ik hier rekening mee en geef ik aanwijzingen om de oefeningen aan te passen. Meer over waarom yoga beoefenen...

Yoga komt oorspronkelijk uit India. Daar werden de oefeningen in kleine groepjes gedaan door de eerste yogi's (beoefenaars). Rond 1500 jaar gelden werden de oefeningen ook opgeschreven. Pas de laatste tijd is yoga bekend geworden in de westerse wereld. In de lessen geef ik een gebalanceerde mix van oefeningen uit de hatha yoga en andere vormen van yoga.


 © 2023 Annemarie Wagemakers | Webdesign Buro Blûn