Skip to main content

Lesopbouw

In de lessen doen we oefeningen uit de hatha yoga en andere vormen van yoga. Dat maakt dat de lessen gevarieerd en afwisselend zijn.

Elke les begint met stilzitten en een ademoefening om tot rust te komen. Vervolgens doen we een serie oefeningen om het hele lichaam los en warm te maken. Het middendeel van de les bestaat uit verschillende actieve lichaamsoefeningen. Dit kan zijn een serie bij elkaar passende oefeningen, voor- en achteroverbuigingen, draaiingen, flankstrekkingen en omgekeerde houdingen. Zittende, liggende en staande houdingen wisselen elkaar af. Het laatste onderdeel van iedere les bestaat uit een langere begeleide ontspanningsoefening, meestal met enkele minuten muziek. 

De opbouw van een les is zodanig, dat de oefeningen en asana's elkaar aanvullen en versterken, zodat het hele lichaam op verantwoorde wijze aan bod komt en je de conditie versterkt. De lessen hebben een inspannend en ontspannend karakter. Door het verschil tussen in- en ontspanning bewust te ervaren, krijg je meer inzicht in je energiehuishouding en kun je al oefenend meer evenwicht scheppen.


 © 2023 Annemarie Wagemakers | Webdesign Buro Blûn